L'Hora del Conte

L'HORA DEL CONTE 17-18

Dimecres 2 de maig
El mes passat no vam poder fer L'Hora del Conte perquè el dimecres que tocava va ploure, i quan plou no tenim prou mestres per obrir la biblioteca a l'hora del pati. Tanmateix, potser perquè feia molts dies que no es feia, avui ha estat un èxit d'assistència.
L'Eva, la mestra de les Mones de Pasqua, ens ha explicat La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap, de l'editorial Kalandraka. 
Si voleu passar una bona estona amb els vostres fills i filles, podeu mirar i llegir el conte aquí mateix.
 Dimecres 7 de març

Avui en anunciar per megafonia L'Hora del Conte s'ha creat una gran expectativa sobre quina mestra l'explicaria, perquè s'ha dit que l'explicava l'Ester, però... quina Ester? I és que a l'escola n'hi ha tres d'Esters mestres!
Ha estat fàcil, però, resoldre l'enigma. En entrar a la biblioteca i treure el cap a l'espai de L'Hora del Conte, ja està, allà hi havia l'Ester T. preparada per començar. Aquesta vegada el conte es titulava En Sebastià i el mar, de l'editorial Kireei. L'autora és Caterina Pérez. 

Dimecres 7 de febrer

Aquest dimecres ha estat la Maria, una mestra d'Educació Infantil, la que ens ha explicat un conte escrit i il·lustrat per Maurice Sendak, Allà on viuen els monstres, de l'editorial Kalandraka. 
Sinopsi: Castigat sense sopar per les seves trapelleries, en Max comença un viatge simbòlic des de la seva habitació fins a un lloc fantàstic, tot travessant un temps/espai mític i enfrontant-se a les seves pors. Allà es convertirà en el Rei dels Monstres. Aquesta obra és considerada com l'àlbum il·lustrat perfecte.


Dimecres 10 de gener


 L'Ester és la mestra que dimecres d'aquesta setmana va encetar les biblioactivitats d'aquest trimestre amb L'HORA DEL CONTE. Ens en va explicar dos. Un sense paraules, com ens indica el seu títol, Contes silenciosos de l'Editorial Baula. Els nens i nenes van admirar bocabadats i amb un silenci absolut unes imatges pop up (imatges desplegables) que no havien vist mai. Quina meravella!


Aquest conte era només l'aperitiu de la sessió mentre anaven entrant a la biblioteca tots els nens i nenes interessats en escoltar una història. Un cop tots asseguts l'Ester va convidar-nos a escoltar el conte Guji Guji, de l'editorial Thule, una història i uns dibuixos plens de tendresa, com la narradora.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

L'Hora del Conte 16-17, dins les BIBLIOACTIVITATS DELS DIMECRES   Heus aquí L'Hora del Conte del curs 15-16, un cop al mes
 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cada dimecres a l'hora del pati es fa L'Hora del Conte a la biblioteca, a càrrec d'un o una mestre/a de l'escola. Una estona abans del pati s'anuncia per megafonia (espais interiors i patis) amb una música que els nens i nenes ja identifiquen amb aquesta activitat. L'alumnat hi assisteix lliurement. Aquest dia no hi ha servei de préstec, ni es poden fer retorns.
L'Hora del Conte és una activitat d'animació lectora que es va iniciar fa anys, i des de bon principi ha estat un èxit. Deu ser perquè els mestres hi posen il·lusió i ganes i cadascú li dóna un toc personal.
Al vestíbul d'entrada d'Educació Infantil i Cicle Inicial cada setmana hi anunciem qui serà el narrador/a de la setmana i després hi pengem una foto de l'esdeveniment.
Vegeu aquí les fotos del primer trimestre del curs 14-15Aquí les del segon trimestre 14-15 
 

I aquí les fotos del tercer trimestre 14-15